2018 Választás
Fidesz
jobbik
Kampány
LMP
MSZP

A Fidesz megüzente az MSZP-nek: eszetekbe ne jusson együttműködni a Jobbikkal

444.hu • 2018. március 13., kedd

Az MSZP néhány vezetőjét szorosan fogják a Fidesz erős emberei. Hódmezővásárhely után megijedtek a kormánypártban, hogy visszalépések lesznek, ezért megüzenték a szociknak: eszükbe ne jusson boltolni a Jobbikkal. Karácsony Gergely azért lehetett jelöltje a szocialistáknak, mert Botkával ellentétben nem szólt bele a bejutó helyek leosztásába. Aligha lesz koordináció Jobbik-MSZP vonalon, de Karácsony „sorok közt” arra bíztatja választóit, mindig a helyben esélyes jelöltre szavazzanak.

„Még este 9 sem volt, és már érkeztek sms-ek fideszesektől, hogy ha jót akarnak, felejtsék el az együttműködést a Jobbikkal” – az MSZP belső viszonyait ismerő egyik beszélgetőtársunk már a hódmezővásárhelyi önkormányzati választás estéjén jelezte: több fideszes üzenet is befutott szocialista képviselők telefonjára, ami arról szól, hogy súlyos következményei lesznek a további együttműködéseknek. 

Később ugyanezt megerősítette egy szocialista politikus embere is, aki szerint lejáratással és büntetőügyek leporolásával fenyegettek vezető szocialistákat.

Hadházy Ákos LMP-társelnök egy hétvégi posztjában már arról írt, hogy „egy ellenzéki kolléga jelezte, a Fidesz nagyon mérges az ellenzéki visszalépések miatt, és ezért le fognak járatni”. 

Az LMP-s politikus nem árulta el, ki volt az illető, de a 444-nek elismerte, hogy MSZP-s vezetőről van szó. 

A koordinációt sürgető Hadházy Hódmezővásárhely óta kapja a magáét: a kormánysajtó a múlt héten már gyilkosként állította be cikkeiben, és kap újra rendesen az összefogást szintén tematizáló Juhász Péter is.  MSZP-s vezetőket eddig nem ért utol a lejáratókampány. 

Az MSZP sosem kommunikálta, hogy szövetkezne a Jobbikkal, és Vona Gábor pártja is kifejezetten elutasító a szocialistákkal, a Fideszben mégis attól tartanak, hogy valamilyen koordináció megvalósul az egyéni választókörzetekben.

A teljes háttércikk ezen a linken olvasható!